İnternet Ortamında Cinsel İstismarı Önlenmesi Konusunda Yapılan Çalışmalar

İnternet Ortamında Cinsel İstismarı Önlenmesi Konusunda Yapılan Çalışmalar

Çağımızın en önemli iletişim araçlarından biri olan ve artık neredeyse yaş sınırı olmaksızın, bütün yaş aralığındaki çocukların kullandığı internetin; bilinçli kullanımı, zararlı içeriklerinden korunma ve cinsel istismar önemli bir hal almıştır. Bu sebeple çocuklarımızın internetin zararlı içeriklerinden ve istismarlardan korunması için okulumuzda çalışmalar yapılmıştır.

11.01.2024 41

·       Öğrencileri bilinçli internet kullanımına yönelik bilgilendirme amacıyla hazırlanmış "Teknolojinin Doğru Kullanımı /  Bilinçli İnternet" programları kapsamında sınıf rehber öğretmenleri tarafından eğitimler verilmiştir, konuyla ilgili  videolar izletilmiştir.

·         Okullarda internet ağını ve ağ üzerinde yapılan paylaşımların güvenliği, gizliliği ve olası tehditlere karşı bir önlem olarak geliştirilmiş MEB Sertifikası akıllı tahtalar, bilgisayarlara yüklenmiştir.

·         Evde internet kullanımı konusunda "Güvenli Çocuk" ve "Güvenli Aile" paketlerinin kullanımı konusunda teşvik edici çalışmalar yapılmıştır.

·         Sosyal ağ siteleri kullanımı sırasında gizlilik içeren bilgilerin (doğum tarihleri, telefon numaraları, adresler vb.) paylaşılmaması konusunda bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır.

11-01-2024
11-01-2024

11-01-2024